Labels

photo (19) cerita (8) paradigm (7) sekolah (6) birthday (5) dream (5) heart (5) teaching (5) video (5) TESL (4) amad (4) expressing thoughts (4) Trust (3) art (3) family (3) feeling (3) friendship (3) love (3) practicum (3) aku (2) alam ghaib (2) best (2) dugaan (2) friend (2) hantu (2) inggeris (2) islam (2) islamhood (2) knowledge (2) melaka (2) poem (2) Asam pedas (1) Momo (1) assignments (1) bung (1) bus (1) food (1) holiday (1) kan best (1) konvo (1) plan (1) senarai semak (1) serindit (1) spiders (1) terengganu (1)

Monday, July 28, 2008

Asam Pedas Melaka.. Femes??

Em: nnt la.. tgk kejap2 lagi ke..
En: Alaa.. Lapar ni.. Housemate semua da beli makanan.. Lapar ni.. xmakan lagi.. da malam da ni.. tdo je la kot ..

Em: Isk, Kul 9 lebih boleh?
En: takyah susah2.. takpe ar.. da mlm. ni.. tdo je la

Em: nak kuar makan ke nak orang hantar makanan jer?
En: nk!!! hehe.. nk kuar..


lepas da sesat2 dalam kawasan perumahan bukit baru.. kete encik Em, Toyota LE nih pun meluncur laju ke arah kota melaka...

Em: kite gi makan kat Kota Laksamana ye..
En and Jo : Kota Laksamana tu kat ne?
Em: ntah.. around2 sini je kot.. ntah da lame tak jalan melaka nih.. (biar da dekat 5tahun duk blaja kat MMU tuh)

sampai je sane.. fuuhhh.. penuh ngan Chinese..

Em: Kedai ni Laki die muallaf cina, bini die ISLAM melayu..
En and Jo: ooowwwhhh...

makan ken main sedap..slurp slurp..
dihantar pulang ke rumah.. dan terus landing... wahhh nikmatnye
tq Em..

huhu

tapi yang pelik kan.. tak kire, ke kedai makan mane pun kat melaka ni .. ade je lauk asam pedas.. femes sangat sampai sume orang nak buat.. alhamdulillah rezeki masing2..
mostly kedai yg di put up kan dengan hanya menu asam pedas penuh belaka bila malam menjelma..

aku memang tak boleh terima kedai yang bermenu sedikit ini. seolah2 menyekat selera aku yang pelbagai ni.. hehehe
tapi, nak wat cane, da rezeki dan cara berniaga masing2 yang berbeza.. nak wat cane..

nak wat cane... da memang kate encik Em, Asam Pedas kat Kota Laksamana ni femes, sampai orang dr KL pun makan slurp slurp.. walaupun panas dan pedas..
wahhh panas dan pedas.... slurppppp

dan malam itu .. kitorang bertiga bercorner 'lerek', hasil tangan Encik Em berupaya memutar stereng dgn penuh bergaya sehingga Jo di belakang bergolek mencekup tudung ku hingga hiruk pikuk keadaan dalam kereta..

hahahahaha

semua gelak dengan keadaan masing2..
nak wat cane
ni mesti sbb panas dan pedas penangan Asam Pedas Kota Laksamana nihh..
hoho

nyte Em, En and Jo!!

2 comments:

kiera_knightly said...

salam..

muahahahhaha..
part kona leper tu paling best..
my tudung pun kene naseb yg same gak..
next time kene cari gak seat belt kat belakang tu..
hohoho

valsa nine said...

haha.. so Jo,u want a next time to corner drift style la ye?

hoho.. and mmg seat belt blkg kne cari ye Em!