Labels

photo (19) cerita (8) paradigm (7) sekolah (6) birthday (5) dream (5) heart (5) teaching (5) video (5) TESL (4) amad (4) expressing thoughts (4) Trust (3) art (3) family (3) feeling (3) friendship (3) love (3) practicum (3) aku (2) alam ghaib (2) best (2) dugaan (2) friend (2) hantu (2) inggeris (2) islam (2) islamhood (2) knowledge (2) melaka (2) poem (2) Asam pedas (1) Momo (1) assignments (1) bung (1) bus (1) food (1) holiday (1) kan best (1) konvo (1) plan (1) senarai semak (1) serindit (1) spiders (1) terengganu (1)

Wednesday, August 19, 2009

aku di SK Laloh, Kuala Krai

ini adalah update pantas kerana aku ada kelas pukul 11.15...

aku rasa sangat best dan senang di sekolah ini, cuma sedih kerana jauh dari rumah. bila dipikir2 balik, aku seharusnya bersyukur kerana ramai lagi kawan2 aku nun di sabah yang sangatlah berjauhan dari rumah dan mengajar di negeri orang semestinya. kali ini, giliran anak2 johor di hantar ke Sabah dan seorang terpisah ke Sarawak di atas sebab mengikut suami. dikatakan mengikut suami, tapi tetap di tempatkan di kawasan yang amat jauh, ye lah.. Sarawak kan luas..

hurm..

aku di sini sebagai seorang guru english. orang kata, first posting, supposedly mengajar dalam 3 to 5 years in the same school. believe me, mengajar itu Okay sebab anak2 didik semuanya berpotensi dan minta dalam pelajaran, tapi kes aku kena duduk kuaters yang bercampur2 dan ramai ... menggusarkan aku. tapi aku syukur, stakat ni, semua housemates boleh dibawa berbincang dan agak bersatu pendapat. setakat ni lah..

hihi..

kay..
nanti ticer nisa update lagi. dari tadi cari wireless, dekat bilik guru tak dapat tapi bila aku try di pejabat sambil fotostat, dapat pulak. hihi. alhamdulillah.. ada juga wireless free. tapi tulah.. bila update, aku type guna bahasa melayu.. hehehe... tu lah.. nasib baik tak guna bahasa kelantan. hurmm...

hari tu ada seorang budak cakap, ticer cakap bahasa bandar.. wkakaka.. ye la, bila mengajar, aku guna bahasa melayu standard together with English, because pupils here did not even understand a simple command.. like turn on the fan and the lights unless I pointed to the fan and lights.

hurmm....
kay lah. it's almost time. daaaaaaaa ^_____^

6 comments:

kueh bakar said...

selamat berpuasa cikguuu bandarrr

valsa nine said...

errkk. cikgu bandar? adehh

neway, tenkiu :D

valsa nine said...
This comment has been removed by the author.
Putra Al-Maliki said...

selamat mengajo cikgu... =)

MatekuMerah said...

bersatu la sgt pendapat tu..hahaha..bile ustazah tu nak blah eh??eeeeeeeeee...muahahaha

valsa nine said...

da blah da la.. xsangka tinggal serumah ngn tut tut.. ehehehe