Labels

photo (19) cerita (8) paradigm (7) sekolah (6) birthday (5) dream (5) heart (5) teaching (5) video (5) TESL (4) amad (4) expressing thoughts (4) Trust (3) art (3) family (3) feeling (3) friendship (3) love (3) practicum (3) aku (2) alam ghaib (2) best (2) dugaan (2) friend (2) hantu (2) inggeris (2) islam (2) islamhood (2) knowledge (2) melaka (2) poem (2) Asam pedas (1) Momo (1) assignments (1) bung (1) bus (1) food (1) holiday (1) kan best (1) konvo (1) plan (1) senarai semak (1) serindit (1) spiders (1) terengganu (1)

Wednesday, December 24, 2008

kisah cuti...

"aku taknak keluar. bluewwrkk.. kau gila.kau bengong."

itulah antara jeritan adik aku yang terkena gangguan jin dan syaitan. sejak dia keluar dari hospital sabtu lepas (28 november), matanya boleh melihat yang tidak boleh dilihat atau dengan kata lain, the unseen.

The unseen ini memenuhi ruangan rumah kosong dihadapan rumah aku dan ruangan hutan di belakang rumah aku. perkataan seperti rupa-rupa yang menakutkan di atas tangga, beranda, depan rumah, di dalam akuarium, di tingkap adalah perkara biasa sepanjang 5 hari adik ku ini sakit teruk.

ahad.
lebih kurang 7 petang.
adik aku mula meracau. dikatanya ada orang tua berbibir biru datang gigit dirinya. kaki dan tangannya mula terhuyung hayang.. dia merasa seperti ditarik-tarik. kami adik beradik berusaha memegangnya. dia kata, dirinya mahu dibawa oleh 4 lembaga ke tempat lain. ke hutan. atau ke mana saja. gangguan tamat setelah berjaya menidurkan adik aku itu.

kami suspect gangguan bermula selepas menonton cerita Long Khong 2. dikatakan apa-apa yang berlaku dirumah, boleh triggers those things, termasuk muzik, cerita2 dan sebagainya kerana kita sedang mengundang dan menguatkan syaitan dan jin dan mewujudkan suasana tidak elok/tenang untuk malaikat berkuasa dalam melindungi.

isnin.
lebih kurang 3 petang.
aku dan adik aku 2 orang yang paling kecik keluar membuang sampah dari pintu belakang ke pagar depan. masuk je dalam rumah, adik aku tu mula mengatakan ada yang menarik-narik kakinya. dan kemudian, tangan dan kepala, dan kami adik beradik yang lain sibuk memegang dirinya yang sudah hilang kawalan anggota badan.

tidak tahan dengan gangguan itu, kami bertindak menelefon mak kami di tempat kerja. keadaan semakin kronik. kami bertindak ke masjid Telipot yang selalu di imarahkan. kata adikku, the unseen mengikutnya ke masjid tapi tidak dapat masuk ke perkarangan masjid dan duduk di bumbung rumah-rumah berdekatan.

****************************

nanti aku cerita lagii...
inilah punca tensi aku namun aku masih belajar tentang kehidupan...
cuti ni memang sibuk dengan banyak dugaan...
sbb tu previous post mcm org sewel!




5 comments:

stu_comot said...

owg bace kul 2pg td..gerun..

valsa nine said...

its unbearable. trust me.. and its still do not end..

already a month she's like dat..

ya Allah.. help us..

SpEkmATaKu said...

sabar insyAllah
setiap ujian akn berakhir
i noe u n ur family r strong
enough to fight d battle

superior said...

I think I come to the right place, because for a long time do not see such a good thing the!
jordan shoes

nurul said...

i belive... seseorg akan mempercayainye ble dh terkena pade diri sendiri.. sy pun pernah melalui pengalaman ni...